Op zoek naar onontdekte plekjes? Huur een vakantiewoning!

Heb je wel zin in een zonvakantie, maar zie je het niet zitten om met honderden landgenoten op dezelfde plek te bivakkeren? Geen probleem! Op vrijwel iedere zonbestemming in Europa zijn wel vakantiewoningen van particulieren die je kunt huren.

Zon, zee, strand, privacy

Heerlijk hoor, een zonvakantie. Lekker genieten van prettige temperaturen, niks hoeft, alles mag. Een zwembad bij de hand, alle dagen zon… en minimaal een stuk of honderd landgenoten die dezelfde plannen hebben. Het schrikt veel mensen af, zo’n vakantiecomplex met nauwelijks privacy. Iedere dag dezelfde gezichten aan het zwembad en, oh gruwel, iedere dag dezelfde mensen die vroeg opstaan om zo ‘hun’ ligbedje te reserveren door er hun handdoek op te leggen.

Klinkt dit niet per se als de ideale vakantie voor jou? Geen zorgen. Je kunt ook genieten van vrijwel alle mogelijke zonbestemmingen zonder je in een massaal vakantiereservaat te wagen. Zonder te vechten om ligbedjes, en zonder overal om je heen Nederlands gesproken te horen worden. Veel mensen in dit soort gebieden bieden hun vakantiewoning te huur aan, zodat jij er lekker van kan genieten.

De voordelen

Wat zijn de voordelen van het huren van een vakantiewoning? Vakantiewoningen vind je op werkelijk ieder mogelijk plekje. Ze zijn er in de grote vakantiecomplexen, als dat toch je voorkeur heeft, maar ook vlak of zelfs ver daarbuiten. Je kunt dus precies kiezen wat jouw ideale vakantiewoning is. Kies je er eentje net buiten de toeristische straten, zodat je wel gebruik kunt maken van alle restaurants en winkeltjes die je in een toeristisch gebied aantreft? Geen probleem, volop keuze. Of ben je juist op zoek naar ultieme privacy, naar een huis buiten de bewoonde wereld waar je echt even helemaal niets of niemand tegen zal komen? Ook dat is mogelijk. Vaak gaat het in dat geval om vrij grote woningen, regelmatig voorzien van een privé zwembad. Wat een luxe!

Deel de kosten

Ben je met zijn tweetjes, dan kunnen de kosten voor een ruime vakantiewoning wel een beetje oplopen. Je betaalt over het algemeen namelijk geen prijs per persoon, maar eentje per accommodatie. Reis je met je hele gezin, of betrek je zelfs met een grotere groep (meerdere gezinnen of de hele familie) een ruime vakantiewoning dan kun je juist flink geld besparen. De kosten per persoon zijn op deze manier vaak lager dan wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een hotel. En dat terwijl je er zeeën van ruimte en vaak zelfs een privé-zwembad voor terug krijgt. Heb je dus al een vakantiebestemming in je hoofd, kijk altijd even of er misschien een vakantiewoning te huur is.